Nieuws

Lisse-HFC: zaterdag 3 december om 13.00 uur

Woensdag 30 november

Sint en vooral het Nederlands elftal zorgen ervoor dat de aanvangstijd van deze wedstrijd verplaatst is naar 13.00 uur. Afgelopen weken speelde HFC prima wedstrijden. Alleen de beloning ontbrak nog: wedstrijden winnen. Afgelopen weekend werd er gewonnen; tegen Kozakken Boys werd het 3-1. En beide HFC spitsen scoorden! Lisse doet het goed en staat met evenveel punten als HFC in de middenmoot van de Tweede Divisie. Afgelopen week werd een knappe overwinning geboekt in de uit wedstrijd tegen Katwijk. Komend weekend een voetbal kraker waar veel op het spel staat.

Lees meer

Opluchting

Zondag 27 november

Na vele weken van aardig voetbal maar teleurstellende resultaten was het dan eindelijk zover. Wat een opluchting! Drie zeer verdiende punten. En dat nog wel behaald tegen de Kozakken Boys. De
Kozakken Boys danken hun naam aan de Kozakken die op 8 december 1813 Werkendam bevrijdden van de Fransen van Napoleon. Tussen Gorinchem en Dordrecht waren zij de Merwede overgestoken en geland op een plek die later bekend is geworden als de Kozakkenstoep. Bij dit stukje grond in de uiterwaarden, vlakbij de geboortegrond van mijn ouders, werd veel gevoetbald en toen in 1935 uit een fusie van diverse andere verengingen een nieuwe vereniging ontstond was de naam snel gevonden: Kozakken Boys. Mijn 90-jarige zus zingt na al die jaren nog zonder haperen het toenmalige clublied van de zeer populaire nieuwe voetbalclub. Alle kinderen van het dorp kenden dat lied trouwens uit hun hoofd. Kozakken waren goede ruiters, klein, snel, wendbaar en wreed. De Kozakken Boys die aantraden tegen HFC waren daarentegen niet klein, over het algemeen minder snel dan de Haarlemmers, en ook minder wendbaar. De Werkendammers waren ook niet wreed. Het was een sportieve wedstrijd.

Lees meer
Toon al het nieuws

HFC Jeugd

KNVB Workshop ‘Gemengd voetbal’ groot succes!

Vrijdag 2 december

Maandag 28 november jongstleden organiseerde de KNVB samen met de Koninklijke HFC de workshop “Gemengd voetbal” in ons clubhuis. De workshop werd gegeven door een Medewerker Voetbalontwikkeling van de KNVB samen met onze Hoofd Opleidingen, Caspar Dekker. De workshop was bedoeld om inzicht te geven in het doel van gemengd voetbal en wat ervoor nodig is om dit succesvol te introduceren.

Lees meer

JO18-3 knokt zich opnieuw naar minimale zege

Maandag 28 november

Voor de derde keer op rij moest de O18-3 alles uit de kast halen om te overwinnen.  Na twee keer met 2-1 te hebben gewonnen, was dit keer één doelpunt voldoende voor de zege. De versterkte DSS O18-2 deed er een uur lang alles aan om terug in de wedstrijd te komen. Maar in verdedigend opzicht gaven we geen krimp. Een periode van tien minuten met één man minder, werd overleefd omdat de 18-3 er qua werklust zelfs nog een schepje bovenop deed. Nu eens kijken of we met deze inzet het koploper SCPB O18-1 ook lastig kunnen maken.

Lees meer
Toon meer HFC Jeugd

MEEWIND CHRISTMAS CUP

Sponsorvouchers

vouchers_1.jpg

Clubagenda

Zondag 4 december
09:00

Sinterklaas op bezoek bij de mini's

Woensdag 7 december

Nationale Vrijwilligersdag

Woensdag 21 december
17:00 – 21:00

Meewind Christmas Cup

Zaterdag 7 januari

Nieuwjaarswedstrijd

Bibber toernooi

Toon volledige agenda

Mededelingen

HFC zoekt Vloggers voor onze Social Media kanalen!

Ben jij of ken jij iemand die ontzettend handig is met het maken van korte videoberichten? Kijk je vaak welke berichten aanslaan en waarom? Vind je het leuk om je te verdiepen in de club HFC en daar op een energieke en positieve manier over te berichten gebruik makend van de Social Media kanalen van de club? Dan is het volgende misschien wel wat.

Lees meer

Sponsorvoucher van de Maand: Carwash Heemstede

Op vertoon van een sponsorvoucher ontvangt u het wasprogramma PLATINUM van €19,50 voor €14,50. Sla hier je sponsorvoucher op in je Wallet app en laat je auto wassen bij Carwash Heemstede op de Nijverheidsweg 10 in Heemstede.

Wasprogramma Platinum:
Lava schuim
Wax pantser
Polish
Insecten verwijderen
Chassis reinigen
Hoge druk voorwassen
Velgen reinigen
Borstel wassen
Drooghulp
Drogen

Openingstijden: 
Maandag t/m zaterdag van 08:00 tot 18:00
Zondag van 10:00 tot 17:00

 

Toon alle mededelingen

Van de voorzitter

Op naar een mooi resultaat

Het WK in Quatar komt wat langzaam op gang. Ik keek de eerste wedstrijd in Kopenhagen met een Deense vriend, voor de gelegenheid ook in Oranje. Het scherm was groot, de kroeg wat leeg en het duurde lang voordat het Nederlands elftal toesloeg. Ik heb hem uitgelegd dat dit wel een voorbode moet zijn van een goed toernooi. De geschiedenis leert ons dat mager spel in de kwalificatie ons ver kan brengen. We gaan het zien.

Dichterbij huis recent wel hartverwarmend voetbal gezien. Zaterdag 1 swingt inmiddels, Zondag 1 voetbal (erg!) goed, maar weet dit nog niet in winst om te zetten. Zaterdag volgt voor ons keurelftal een nieuwe kans thuis tegen Kozakken Boys om 15.30 uur. Komt u kijken? Samen op naar een mooi resultaat!

Datzelfde geldt hopelijk voor de veilingavond van vanavond om 19.30 uur in ons clubhuis. De opbrengst is voor de nieuwbouw van clubhuis en tribune, maar ook voor het Fonds Gehandicaptensport en het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Er wacht een heerlijk programma, met cabaretier Leo Alkemade als gastspreker. De enthousiaste veilingcommissie heeft items ingebracht die doen watertanden, met VIP-bezoeken aan AZ, Sparta en RKC: gewoon oud HFC-er Pelle Clement een handje geven. Maar ook het grotere internationale werk. Ik mocht me een vorige veilingavond gelukkig prijzen met kaarten voor Borussia Dortmund. Geniet er nog van na.

Kort en goed, graag tot vanavond en zaterdag.

Er is maar éne club in het land die het langst van allen stand houdt: dankzij jou!

Dirk Jan Rutgers
Voorzitter Koninklijke HFC

Toon alle HFC'ers aan het woord