Instructies barwerkzaamheden

Achtergrond
Omdat we graag willen dat iedereen die bardienst heeft dezelfde werkwijze aanhoudt, heeft de clubhuiscommissie een werkwijze opgesteld. Wij verzoeken je om deze aandachtig door te nemen en je hieraan te houden.

Voorbereiding
• Zorg dat je 10 minuten van te voren aanwezig bent voor de overdracht.
• Als je de eerste of laatste bardienst van de dag hebt kijk dan naar de instructies op het barformulier.
• Neem de prijslijsten goed door en vraag aan Marcel/clubhuiscommissie of er items niet voorradig zijn.

Algemene regels
• Er wordt tijdens thuiswedstrijden van HFC Zondag 1 tussen 8:00 uur en de laatste wedstrijd niet in glaswerk geschonken!
• Schenk flesjes uit in plastic;
• Schenk geen alcohol voor 12:30 uur;
• Schenk geen alcohol aan personen onder de 18 jaar, vraag ID, kunnen ze die niet laten zien: geen alcohol! NIX18
• Kinderen onder de 12 mogen geen Red Bull;
• Vraag om gepast geld;
• Wij verzoeken barploegen/hulpen zich te houden aan maximaal 3 drankjes/consumpties per persoon. Frisdrank uit de liter flessen halen.
• Geef geen gratis drankjes weg;
• Er mag niets op rekening worden gezet. Alles dient contant of met barkaarten te worden afgerekend;
• Kinderen onder de 16 mogen niet achter de bar;
• In overleg met het bestuur is afgesproken dat er geen alcohol meer achter de bar mag worden gedronken;
• Tijdens de bardienst mag er niet meer gegeten worden. Zorg dus dat je van te voren hebt gegeten.

Houding en gedrag
• Besef dat je het gezicht van HFC bent. Gedraag je open, wees vriendelijk en hoffelijk;
• Indien je langere dienst hebt en toch iets eet, dan uit het zicht;
• Zorg ervoor dat je er representief uitziet. Trek schone kleren aan en zie er verzorgd uit;
• Consumeer niet overmatig en hang niet over de bar.

Werkzaamheden
• Kijk altijd of je kan bijvullen, doe dit zeker aan het einde van je dienst;
• Naast het koffiezetapparaat hangt een schema waarop staat welke knop je voor verschillende soorten koffie kunt gebruiken;
• Houd het clubhuis schoon:
- Loop geregeld door het clubhuis om lege glazen/plastic en andere rotzooi op te ruimen;
- Neem de tafels en bar af met een vochtige doek;
- Houd de bar netjes, gooi dopjes weg en ruim op;
- Veeg tussendoor en aan het einde van je dienst de vloeren aan;
- Hou in de gaten of de prullenbakken niet vol zijn, leeg ze desnoods;
• Zet lege flesjes in de kratten onder de bar en breng volle kratten naar het magazijn;
• Lege flessen zonder statiegeld kunnen weggegooid worden;
• IJsblokjes liggen in zakken in witte vriezer bij kleine bar;
• Gooi glas in de glasbak en karton in de kartonbak (in de steeg achter de keuken);
• Giet ingeleverde thermoskannen leeg, spoel ze om en zet ze in de kast in de keuken;
• Hou altijd de inkijk van de spoelkeuken netjes;
• Heb je de laatste bardienst: naast de koffiemachines ligt een instructie voor schoonmaak;

Vervolg werkzaamheden
• Tijdens de rust krijgen de seniorenteams een thermoskan thee. Zie hiervoor het schema boven de telefoon. Zet ruim op tijd de thermoskan klaar, samen met 16 bekertjes en voldoende roerstaafjes en suiker.

Wat ligt waar in de spoelkeuken
EHBO doos Spoelkeuken, direct om de hoek
Bravilor (koffiezetapparaat met kannen) Spoelkeuken, op de kast
Theepotten Spoelkeuken, bovenste kast
Vaatdoekjes Spoelkeuken, bovenste kast
Vuilniszakken Onder de spoelbak
Stoffer en blik Onder de spoelbak
IJszakjes voor blessures In de vriezer tegenover koffiemachines