Nieuws

Kevin van Gasteren (21) was na tien jaar FC Volendam in gedachten al klaar als prof en gaat verder als amateur bij Koninklijke HFC

Zaterdag 6 juni

Toen Kevin van Gasteren enkele maanden geleden te horen kreeg dat er geen toekomst bij FC Volendam voor hem was, viel de teleurstelling erg mee. ,,Aan het begin van het seizoen had ik zelf besloten dat ik weg wilde. In mijn hoofd had ik het al afgesloten.’’ Deze week begon hij aan de training bij zijn nieuwe club, tweededivisionist Koninklijke HFC in Haarlem.

Lees meer

De gelukkige klas

Dinsdag 26 mei
Theo Thijssen monument (2004) gemaakt door Jan Wolkers

Theo Thijssen schreef dit boek in de jaren twintig. In 2007 werd het geheel gratis uitgedeeld aan leerlingen 4 havo/vwo om ze aan het lezen te zetten. Dat is, gezien het huidige leesarmoedevirus, niet helemaal gelukt. Het boek blijft echter een pareltje.

Toen ik de foto’s zag van die overgelukkige HFC-ertjes die na weken voetbalonthouding weer het terrein op mochten, moest ik direct aan dat boek van Thijssen denken. Erevoorzitter Hugo Bettink (vroeger met snor), een soort Thijsen van onze club, sloeg het met genoegen gade.

_rvk5514_1.jpg
Een gelukkige klas aan de Spanjaardslaan

Lees meer
Toon al het nieuws

HFC Jeugd

Interne scouting wederom succesvol

Zaterdag 6 juni
finale interne scouting met onderling toernooi selectiespelers en stagiaires

Zo’n 4 jaar geleden hebben we de onderwerpen in- en externe scouting onder de loep genomen met als resultaat een duidelijk beleid en succesvolle interne doorstroming. Hoe mooi is dat?
In het verleden bestond er nogal eens (al of niet onterechte) onduidelijkheid over interne doorstroming en externe instroom. Met een aantal Kon. HFC'ers zijn we om de tafel gegaan en ook onderzoek gedaan bij o.a. KNVB, Ajax en collegae en ander soortige sportclubs. Een en ander heeft geleid tot een beleidsdocument dat na goedkeuring van ons bestuur in de praktijk werd en nog steeds wordt gebracht. In het kort betekent dit dat we ieder seizoen doen aan interne scouting, we niet extern scouten en dat een speler van een ander club zich dus zelf moet aanmelden om in aanmerking te komen voor een plek in de jeugd selectieteams.

Lees meer

Meidentraining van 8 tot 28 juni

Vrijdag 5 juni

Na het hervatten van de aangepaste Corona trainingen in mei en de 3x3 toernooitjes voor de jongste jeugd, starten we weer met de normale trainingen voor alle meiden per 8 juni tot en met 26 juni. Deze trainingen doen we op basis van leeftijd en niet op basis van teams.

Lees meer
Toon meer HFC Jeugd

Clubagenda

Vrijdag 26 juni
20:00

ALV (digitaal)

Toon volledige agenda

KOOP NU BOUWLOTEN

Mededelingen

Steun onze sponsors!

Het zijn rare en zware tijden. Wij allen ervaren in meer of mindere mate de gevolgen van deze vreselijke coronacrisis. Wij vragen uw speciale aandacht voor onze trouwe sponsors die de Koninklijke HFC al vele jaren ondersteunen. Juist al deze lokale ondernemers verdienen nu onze ondersteuning.

Lokale producten en diensten
Wij verzoeken u, nog vaker dan gewoonlijk, uw producten en diensten bij onze sponsors af te nemen. U vindt hier een overzicht van al onze sponsors met hun eventuele speciale aanbiedingen tijdens de coronaperiode. Zij verdienen onze aandacht nu!

Alvast heel veel dank namens al onze sponsors.

Wij hopen u snel weer te treffen aan de Spanjaardslaan. Blijf gezond!

Met sportieve groet,

Sponsorcommissie Koninklijke HFC
Bart, Mik, Chris, Sebastiaan, Ernst, Bas en Jasper

Toon alle mededelingen

Steun onze sponsors

steunonzesponsors_1.jpg

Van de voorzitter

Bij het slot van een gedenkwaardig seizoen

Afgelopen zaterdag speelde ons Eerste elftal de laatste wedstrijd van het seizoen in de Tweede Divisie thuis tegen onze vrienden van AFC. De al vroeg in het seizoen geplande barbecue na afloop van de wedstrijd – die wij overigens met speels gemak wonnen – was voor spelers en de vele supporters van beide verenigingen een waar voetbalfeest.

Dit hadden zomaar de eerste regels van deze column kunnen zijn als er geen virus onder ons was dat de samenleving sinds maart in zijn greep heeft. Aanvankelijk hielden we rekening met een gemankeerd seizoen 2019-2020 voor HFC 1. Inmiddels weten we dat ook het komend seizoen uitdagingen kent voor de Tweede Divisie. Voetballen in de hoogste amateurdivisie van het land mag en kan wel vanaf 1 september, maar de aanwezigheid van toeschouwers daarbij is nog onderwerp van gesprek tussen de clubs en de KNVB. We zijn er geweldig trots op dat supporters en sponsoren ons in deze tijd blijven steunen. Als er nieuws van dit front is laten wij u dat snel weten.

Lichtpunt in de afgelopen maand was zonder meer de terugkeer van de jeugd op de velden. Een groot compliment voor de jeugdcommissie, ons hoofd jeugdopleiding Caspar Dekker en vele anderen voor de enthousiaste en strak georganiseerde wijze – hoe noodzakelijk onder deze omstandigheden! – waarop de trainingen zijn hervat.

Ook de senioren mochten op veilige afstand de bal weer laten rollen. Wat was dat leuk. Voordeel hierbij is, als ik voor de veteranen mag spreken, dat je voetballen op dit niveau niet snel verleert en dat dekken op 1 ½ meter bij ons al regel was.

Voor u nog goed om te weten dat de Accommodatie Commissie hard bezig is om meters te maken. Dat gaat goed en biedt daarbij een inspirerend perspectief voor de komende jaren.

Over dit alles wil het bestuur u graag bijpraten en uw mening horen. Dat doen we aan het eind seizoen altijd in een algemene ledenvergadering, dit keer digitaal en wel op 26 juni om 20.00 uur.  Ik kijk er naar uit om u dan te treffen. Al was het alleen maar om te ervaren hoe het is als wij met elkaar verbonden zijn vanuit vele huiskamers in Haarlem en omstreken.

Mag ik vragen om als u inbelt alvast het raam open te zetten? Aan het eind van de ledenvergadering staat immers het oudste erelid op om het lied in te zetten dat ons allen verbindt. Dat zal dit keer niet anders zijn. Ik zie een buik in beeld. Maar wat zal het mooi klinken. Tot hoog boven de Haarlemmerhout.

Dirk Jan Rutgers
Voorzitter Koninklijke HFC

Toon alle HFC'ers aan het woord

Twitter @KoninklijkeHFC