Nieuws

De gelukkige klas

Dinsdag 26 mei
Theo Thijssen monument (2004) gemaakt door Jan Wolkers

Theo Thijssen schreef dit boek in de jaren twintig. In 2007 werd het geheel gratis uitgedeeld aan leerlingen 4 havo/vwo om ze aan het lezen te zetten. Dat is, gezien het huidige leesarmoedevirus, niet helemaal gelukt. Het boek blijft echter een pareltje.

Toen ik de foto’s zag van die overgelukkige HFC-ertjes die na weken voetbalonthouding weer het terrein op mochten, moest ik direct aan dat boek van Thijssen denken. Erevoorzitter Hugo Bettink (vroeger met snor), een soort Thijsen van onze club, sloeg het met genoegen gade.

_rvk5514_1.jpg
Een gelukkige klas aan de Spanjaardslaan

Lees meer

NORMAAL?

Dinsdag 26 mei

Voor veel mensen lijkt het eeuwen geleden dat geluk nog heel gewoon was. Dat men zich gelukkig voelde temidden van familie en vrienden. Dat bruiloften konden worden gevierd. Bejaarden konden worden bezocht. Op een waardige wijze afscheid kon worden genomen van onze geliefden. De economie ons toelachte. Vakanties konden worden gevierd, waar ook ter wereld. Geluk en genot op en rond het voetbalveld. Maandelijkse lunches met ons HFC-Hondekoppenteam. Normaal toch? Maar de mens is over het algemeen een ongeduldig type. Hoezo het nieuwe normaal!

Lees meer
Toon al het nieuws

HFC Jeugd

HFC ZATERDAGTOERNOOI GAAT HELE MAAND JUNI DOOR ! START 06 JUNI

Donderdag 4 juni
In mei hebben we met de onderbouw het zaterdagtoernooi gespeeld. Er is zeer positief gereageerd op het toernooi en daarom willen we in de maand juni hiermee doorgaan. Dankzij de enthousiaste aanmeldingen van ouders om een handje te helpen bij het organiseren, gaat het ZATERDAGTOERNOOI IN JUNI DOOR! De hele onderbouw van mini tot JO12 kan weer meedoen. We zouden het super vinden als jullie allemaal op zaterdag lekker komen voetballen! We starten aankomende zaterdag 06 juni al. 
 
Speeltijden per categorie:
JO8: 08:30 - 09:30
Mini: 09:00 - 10:00
JO9: 09:45 - 10:45
JO12: 11:00 - 12:00
JO10: 12:15 - 13:15
JO11: 13:30 - 14:30
 
Let op:
I.v.m voorschriften mogen ouders nog steeds niet het terrein op. Kinderen bij het hek brengen en ophalen. Daarnaast graag een bidon met water meegeven en voor de jongste spelers voor de zekerheid een telefoonnummer op de arm. 

VOETBAL FUN OP WOENSDAGMIDDAG VANAF 10 JUNI

Donderdag 4 juni
Helaas waren vorige week de laatste trainingen. Naast de toernooien die op zaterdag gespeeld blijven worden, hebben we voor op de woensdagmiddag een alternatief voor de trainingen georganiseerd. Vanaf woensdag 10 juni is er op elke woensdagmiddag tot aan de zomervakantie voor de hele onderbouw (mini's en JO8 t/m JO12) een VOETBAL FUN MIDDAG. We gaan met elkaar partijspellen doen, er is een pannaveld en we kunnen gaten schieten. Dit alles wordt opgezet en begeleid door Goal Events. Een bedrijf gespecialiseerd in het organiseren van voetbalkampen (ook deze zomer bij HFC) voetbalfeestjes, etc. We zouden het super leuk vinden als je komt. 

I.v.m. met Corona hebben we instroom- en uitstroommomenten. Ouders mogen helaas niet mee het terrein op. U kunt uw kind bij het hek afzetten waar het opgevangen wordt door onze trainers. Kom graag op tijd want we hebben een strak schema. 
Start en eindtijden per leeftijds-categorie: 

Mini’s: 14:00-15:00
O8: 14:15 - 15:15
O9: 14:30 - 15:30
O10: 15:15 - 16:15
O11: 15:30 - 16:30
O12: 15:45 - 16:45

Verder willen we vragen om zelf drinken in een bidon mee te nemen. En de jongste spelers te voorzien van een telefoonnummer op de arm.
Toon meer HFC Jeugd

Clubagenda

Vrijdag 26 juni
20:00

ALV (digitaal)

Toon volledige agenda

KOOP NU BOUWLOTEN

Mededelingen

Steun onze sponsors!

Het zijn rare en zware tijden. Wij allen ervaren in meer of mindere mate de gevolgen van deze vreselijke coronacrisis. Wij vragen uw speciale aandacht voor onze trouwe sponsors die de Koninklijke HFC al vele jaren ondersteunen. Juist al deze lokale ondernemers verdienen nu onze ondersteuning.

Lokale producten en diensten
Wij verzoeken u, nog vaker dan gewoonlijk, uw producten en diensten bij onze sponsors af te nemen. U vindt hier een overzicht van al onze sponsors met hun eventuele speciale aanbiedingen tijdens de coronaperiode. Zij verdienen onze aandacht nu!

Alvast heel veel dank namens al onze sponsors.

Wij hopen u snel weer te treffen aan de Spanjaardslaan. Blijf gezond!

Met sportieve groet,

Sponsorcommissie Koninklijke HFC
Bart, Mik, Chris, Sebastiaan, Ernst, Bas en Jasper

Toon alle mededelingen

Steun onze sponsors

steunonzesponsors_1.jpg

Van de voorzitter

Bij het slot van een gedenkwaardig seizoen

Afgelopen zaterdag speelde ons Eerste elftal de laatste wedstrijd van het seizoen in de Tweede Divisie thuis tegen onze vrienden van AFC. De al vroeg in het seizoen geplande barbecue na afloop van de wedstrijd – die wij overigens met speels gemak wonnen – was voor spelers en de vele supporters van beide verenigingen een waar voetbalfeest.

Dit hadden zomaar de eerste regels van deze column kunnen zijn als er geen virus onder ons was dat de samenleving sinds maart in zijn greep heeft. Aanvankelijk hielden we rekening met een gemankeerd seizoen 2019-2020 voor HFC 1. Inmiddels weten we dat ook het komend seizoen uitdagingen kent voor de Tweede Divisie. Voetballen in de hoogste amateurdivisie van het land mag en kan wel vanaf 1 september, maar de aanwezigheid van toeschouwers daarbij is nog onderwerp van gesprek tussen de clubs en de KNVB. We zijn er geweldig trots op dat supporters en sponsoren ons in deze tijd blijven steunen. Als er nieuws van dit front is laten wij u dat snel weten.

Lichtpunt in de afgelopen maand was zonder meer de terugkeer van de jeugd op de velden. Een groot compliment voor de jeugdcommissie, ons hoofd jeugdopleiding Caspar Dekker en vele anderen voor de enthousiaste en strak georganiseerde wijze – hoe noodzakelijk onder deze omstandigheden! – waarop de trainingen zijn hervat.

Ook de senioren mochten op veilige afstand de bal weer laten rollen. Wat was dat leuk. Voordeel hierbij is, als ik voor de veteranen mag spreken, dat je voetballen op dit niveau niet snel verleert en dat dekken op 1 ½ meter bij ons al regel was.

Voor u nog goed om te weten dat de Accommodatie Commissie hard bezig is om meters te maken. Dat gaat goed en biedt daarbij een inspirerend perspectief voor de komende jaren.

Over dit alles wil het bestuur u graag bijpraten en uw mening horen. Dat doen we aan het eind seizoen altijd in een algemene ledenvergadering, dit keer digitaal en wel op 26 juni om 20.00 uur.  Ik kijk er naar uit om u dan te treffen. Al was het alleen maar om te ervaren hoe het is als wij met elkaar verbonden zijn vanuit vele huiskamers in Haarlem en omstreken.

Mag ik vragen om als u inbelt alvast het raam open te zetten? Aan het eind van de ledenvergadering staat immers het oudste erelid op om het lied in te zetten dat ons allen verbindt. Dat zal dit keer niet anders zijn. Ik zie een buik in beeld. Maar wat zal het mooi klinken. Tot hoog boven de Haarlemmerhout.

Dirk Jan Rutgers
Voorzitter Koninklijke HFC

Toon alle HFC'ers aan het woord